Κοινωνία

Τηλεκπαίδευση: 47.000 τμήματα συνδεδεμένα στην πλατφόρμα

Θετικός είναι ο πρώτος απολογισμός από την «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιούνται για πρώτη φορά μαθήματα με τηλεκπαίδευση στα δημοτικά και τα σχολεία, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα προκρίθηκε η εκπαιδευτική τηλεόραση -στην οποία καταγράφηκε ρεκόρ τηλεθέασης, ενώ χθες δεν έγιναν μαθήματα λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα το μεσημέρι στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ήταν συνδεδεμένα 47.000 τμήματα από δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τα εν λόγω τμήματα αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές που… κάθισαν στα ψηφιακά «θρανία».
Κεραμέως: Δωρεάν για όλα τα μέσα σύνδεσης η τηλεκπαίδευση

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι πλέον θα είναι με μηδενική χρέωση η σύνδεση με την τάξη τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού τηλεφώνου, καθώς και με τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων -για όσους δεν έχουν σύνδεση internet στο σπίτι.

Είχε προηγηθεί αίτημα των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet. Εν τέλει, εξασφαλίσθηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.

Έτσι, για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης όλων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν ήδη εξασφαλισθεί:

• περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών
• δωρεάν χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης
• δωρεάν δεδομένα (data) για όσους συνδέονται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας,
• δωρεάν τηλεφωνική κλήση για όσους συνδέονται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER