Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 15 Δεκεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο ο Λευτέρης Κρέτσος

Στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστεί στις 15 Δεκεμβρίου ο Λευτέρης Κρέτσος, ο επί σειρά ετών πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά , σχετικά με όσα έγιναν στον σκανδαλώδη διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, που ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Σε βάρος του και σε βάρος των 5 μελών της Επιτροπής που “έτρεξε” τον διαγωνισμό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση, σχετικά με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ώστε ο τελευταίος να προχωρήσει στην απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

Η δίωξη ουσιαστικά λέει, με βάση τις καταγγελίες, πως έκαναν τα στραβά μάτια και βεβαιώσαν ότι ο κ. Καλογρίτσας διέθετε τα χρήματα να γίνει καναλάρχης με τον στημένο διαγωνισμό του Νίκου Παππά. Ως ηθικός αυτουργός εμφανίζεται ό ίδιος ο επιχειρηματίας.

Το θέμα βέβαια είναι πλέον ότι ο κ. Καλογρίτσας, έρχεται εμμέσως πλην σαφώς να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες, με όσα είπε πρόσφατα, πως δηλαδή το “White House”, εννοώντας το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς, του βρήκαν επενδυτές για να του δώσουν 3 εκατομμύρια ώστε να στήσει το κανάλι.

Ο ίδιος ο κ. Κρέτσος,όταν ανακινήθηκε η υπόθεση, είχε μιλήσει για ρεβανσισμό εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης και για διαγωνισμό που προφύλαξε το δημόσιο συμφέρον, ενώ είχε επισημάνει ότι δική του υπογραφή κηρύχθηκε έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας από τον διαγωνισμό.

Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή κατά της διάταξης που τους παραπέμπει σε δίκη στις 15 Δεκεμβρίου

πηγή: ANT1

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa