Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Σίσι και Κόντε για την Λιβύη – Καμιά ξένη επέμβαση στη χώρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Παράλληλα επικοινωνία υπήρξε και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι τρεις ηγέτες ήταν η Λιβύη και οι τουρκικές γεωστρατηγικές κινήσεις στην περιοχή. Ο Αλ Σίσι συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, επισημαίνοντας στον Αμερικανό ηγέτη την υποστήριξη της Αιγύπτου για την ενδυνάμωση του Λιβυκού λαού για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς επίσης ανέφερε και τον σημαντικό ρόλο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου με τον Ιταλό πρωθυπουργό συζήτησε για την «αποφασιστική στάση της Αιγύπτου στη στήριξη των προσπαθειών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον περιορισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων, που δεν απειλούν μόνον την ασφάλεια της Λιβύης αλλά και την ασφάλεια όλης της περιφέρειας της Μεσογείου». Παράλληλα επεσήμανε την αντίθεση της χώρας του σε «οποιαδήποτε μορφή επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa