Πολιτική

Την παραίτηση του Προέδρου της Αττικό Μετρό ζητά η ΝΔ

Σύμφωνα με τη ΝΔ για τον πρόεδρο  του Αττικό Μετρό κύριο Γιάννης Μυλόπουλος  εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Ποιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Πανεπιστήμιο επί των ημερών που είχε τελέσει ως Πρύτανης ο κύριος Μυλόπουλος.

Σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, προέκυψε ότι το συγκρότημα κτηρίων που επιλέχθηκε, φέρεται να είχε πολεοδομικές παραβάσεις και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί. Έτσι ενώ θα έπρεπε να είχε αγοραστεί με 3 εκ. ευρώ  τελικά δόθηκαν 12εκ. ευρώ.

Έτσι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτηρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει»

Στην συνέχεια συνεχίζει «Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ