Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια με Πομπέο – Άμεσο τερματισμό της ένταση ζητούν οι Αμερικάνοι (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικάνο ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε από τον κ. Πομπέο «εμφανή ή αφανή παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης».

Σύμφωνα με το Ruters ο Νίκος Δένδιας από τη Βιέννη, μετά τη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο δήλωσε «Ελπίζω πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση αν όλοι παραμείνουν ψύχραιμοι και ο καθένας ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της θάλασσας».

Μετά από το πέρας της συνάντησης ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «Υπάρχει λύση για όλα, αλλά αυτό είναι μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί στους Τούρκους». Σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο αργότερα το ΑΠΕ, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η τοποθέτηση του State Department είναι σαφής και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.

Να θυμίσουμε ότι μετά τον απόπλου του Oruc Reis, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκφράσει την αμερικανική ανησυχία σχετικά με τα τουρκικά σχέδια, χαρακτηρίζοντας, δε, τις δράσεις τις προκλητικές. «Για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο», είχε αναφέρει.

Αυτή η ενέργεια είναι μια ένδειξη ότι η Ελλάδα επιθυμεί την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης στην συγκεκριμένη περιοχή και τον σταματημό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Τον άμεσο τερματισμό της έντασης ζήτησε ο Πομπέο

Την επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο υπογράμμισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, στη Βιέννη της Αυστρίας. Ο Πομπέο συζήτησε την ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa