Κοινωνία

Τη Δευτέρα χτυπά το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης

Αντίστροφη μέτρηση για το σχολικό κουδούνι, που θα χτυπήσει και πάλι τη Δευτέρα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες. Rapid test, απολυμάνσεις, μέτρα καθαριότητας και μάσκες θα είναι στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται για την δεύτερη πρεμιέρα του σχολικού έτους, όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική σελίδα ert.gr.

Έπειτα από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων επιστρέφουν στις τάξεις τους.

Όλοι οι χώροι στα σχολεία θα καθαρίζονται ενδελεχώς τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, οι αίθουσες θα αερίζονται συχνά ενώ τα επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία.

Ακόμα και τα παιδιά που θα έρχονται από την ίδια είσοδο θα φθάνουν διαφορετική ώρα.

Στη Θεσσαλονίκη δυο ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων δάσκαλοι και νηπιαγωγοί εξετάζονται δωρεάν για κορωνοϊό. Μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί η Γ’ λυκείου με το υπουργείο παιδείας να ανακοινώνει σημαντική μείωση κατά 25% της ύλης των πανελλαδικών.

Στόχος των ειδικών είναι να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης το επόμενο διάστημα αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: EΡΤ

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa