Πολιτική

Τη νέα Τράπεζα Θεμάτων για την ελληνική ιθαγένεια εγκαινίασε ο Βορίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εγκαινίασε σήμερα τη νέα Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Να σημειώσουμε πως ο υπουργός  στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από υπηκόους τρίτων χωρών, παρουσίασε την Τράπεζα θεμάτων για τις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.). Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα αποτελεί στο εξής απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ  σημειώνεται πως «η Τράπεζα Θεμάτων συνιστά ένα σημαντικό μέρος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αδιάβλητου μηχανισμού, εναρμονισμένου στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Μέσω του μηχανισμού αυτού θα χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια στους ενδιαφερόμενους που πληρούν στο ακέραιο τα απαιτούμενα κριτήρια μέσα από διαφανείς διαδικασίες».

Τι θέματα θα περιλαμβάνει η Τράπεζα Θεμάτων

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του Π.Ε.Γ.Π. μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

Να επισημάνουμε πως η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa