Πολιτική

Τιμά η ΟΝΝΕΔ τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Με σκοπό να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της Παύλο Μαρινάκη, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών στον Κεραμεικό όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της Αλβέρτο Ταραμπουλού και τη Διευθύντρια Τάλυ Μαΐρ.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο συνομίλησαν για τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Ναζιστική Γερμανία, αφήνοντας μια μακάβρια λίστα εκατομμυρίων θυμάτων.

Αμέσως μετά τη συζήτηση, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ άφησαν λίγα λουλούδια στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των θυμάτων. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ακόμη ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνα Κόλλια.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ολοκαύτωμα αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το σύμβολο της απόλυτης φρίκης και του τυφλού μίσους. Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος μας θυμίζει ότι δεν αρκεί να μην ξεχνάμε. Οφείλουμε ταυτόχρονα να επαγρυπνούμε απέναντι σε κάθε έκφανση αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας, αλλά και σε κάθε προσπάθεια άρνησης ή σχετικοποίησης της ιστορικής αλήθειας».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa