Πολιτική

Τι απαντά ο Μηταράκης στις κατηγορίες για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας

Δεν υπάρχει παράβαση εργατικής νομοθεσίας στην υπόθεση με την εθελόντρια του γραφείου μου, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που του ζητά εξηγήσεις για την «καταδίκη».

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει καμία εννοούμενη “καταδίκη” μου» απαντά ο βουλευτής τονίζοντας πως η υπόθεση «κρίθηκε μόλις πρωτοδίκως».

«Ήδη, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει τελεσίδικα κρίνει από 11/11/2015 ότι “δεν δύναται να διαπιστώσει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας”», επισημαίνει ο κύριος Μηταράκης και αναφέρει: «Παρότι πιεστικά μου ζητήθηκε να συμβιβαστώ και πριν αλλά και μετά τη δίκη, δεν το δέχθηκα. Έχω εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και είμαι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νότη Μηταράκη:

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει καμία εννοούμενη “καταδίκη” μου, καθώς πρόκειται περί μιας αστικής διαφοράς με εθελόντρια του γραφείου μου, η οποία κρίθηκε μόλις πρωτοδίκως. Ήδη, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει τελεσίδικα κρίνει από 11/11/2015 ότι “δεν δύναται να διαπιστώσει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας”.

Η δε πρωτόδικη απόφαση έκανε μόνο εν μέρει δεκτή την αγωγή της ενάγουσας και σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα καταπέσει στο Εφετείο καθώς, κατά κοινή παραδοχή, είναι ατεκμηρίωτη και νομικά εσφαλμένη.

Είμαι βέβαιος για τα πολιτικά κίνητρα των συμμετεχόντων στην υπόθεση, λόγω της ταχείας και συστηματικής διαρροής της υπόθεσης στον τύπο.
Παρότι πιεστικά μου ζητήθηκε να συμβιβαστώ και πριν αλλά και μετά τη δίκη, δεν το δέχθηκα.

Έχω εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και είμαι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa