Πολιτική

Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το «πάρτι» στις φυλακές Κορυδαλλού

Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Στο επίμαχο βίντεο, οι κρατούμενοι φαίνονται να καταναλώνουν αλκοόλ, να πετάνε χαρτονομίσματα στον αέρα, καθώς και να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα. Το βίντεο μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook, ένας από τους κρατούμενους.

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας δείχνει ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα που έλαβαν χώρα στις φυλακές, είναι αλληλένδετα, καθώς και ότι «η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».

«Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, λέγοντας ότι «για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων. Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων»

«Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι», τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνοντας την ανακοίνωση.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa