Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου για Αθήνα-Θεσσαλονίκη;

Ανατροπές και εκπλήξεις δείχνουν οι κρυφές µετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μαξίµου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Τόσο για την Αθήνα, όσο και για τη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι και στις δύο πόλεις λίγο πίσω από τους «γαλάζιους» υποψήφιους.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στον ∆ήµο της Αθήνας, ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, διατηρεί το προβάδισµα µε ποσοστό 30,1%. Στη δεύτερη θέση τα κρυφά γκάλοπ φέρνουν τον τέως υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο που συγκεντρώνει ποσοστό 20,8%.  Αν αυτά τα κρυφά γκάλοπ, επιβεβαιωθούν, αυτοί οι δύο θα δώσουν τη μάχη του δεύτερου γύρου για τη δημαρχία της Αθήνας.

Μετά τους Μπακογιάννη-Ηλιόπουλο, ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος µε ποσοστό 9,6%, ενώ ψηλά βρίσκονται και οι αναποφάσιστοι µε ποσοστό 13,2%. Ανησυχητικό εμφανίζεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής με υποψήφιο τον (υπόδικο βουλευτή) Ηλία Κασιδιάρη που φαίνεται να φτάνει το 10,9%.

Στα γκάλοπ του Μαξίµου καταγράφεται δυναµική ανόδου και για τον υποψήφιο δήµαρχο Νίκο Σοφιανό, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ο οποίος εµφανίζεται να συγκεντρώνει 5,1%, αλλά εκτιµάται ότι θα αυξήσει το ποσοστό του.

Το 2,1% των ερωτηθέντων απάντησε «Άκυρο/Κανέναν», ενώ το 1,2% «∆εν θέλω να απαντήσω».

Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη;

Σύµφωνα µε τις κρυφές μετρήσεις του Μαξίµου, φουντώνει και η µάχη για τον δήµο της Θεσσαλονίκης. Ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Νίκος Ταχιάος φαίνεται να οδηγεί την κούρσα των δηµοσκοπήσεων συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,17%. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα γκάλοπ, ακολουθεί µε ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά η τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, µε 17,79%.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER