Πολιτική

Τι είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην κατάθεση του για την υπόθεση Novartis

Σημαντική για την υπόθεση Novartis ήταν η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας που ανήκε στους δέκα πολιτικούς για τους οποίους οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες τους ενέπλεξαν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε δύο αναλυτικά υπομνήματα με τις θέσεις του, ένα κύριο και ένα συμπληρωματικό, ενώ και προφορικά ανέπτυξε τις απόψεις του. Ο Διοικήτης της ΤτΕ φαίνεται να έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, για ενοχοποίηση του χωρίς στοιχεία και για παρασκηνιακές κινήσεις στις έρευνες της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, φέρεται να μίλησε και για εμπλοκή πολιτικών χωρίς να γίνει γνωστό για ποιους πολιτικούς, ενώ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η στοχοποίηση του υπήρξε μόνιμη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δικογραφία για τον κεντρικό τραπεζίτη σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis, έχει μπει ήδη στο αρχείο διότι ουδέν προέκυψε, όπως έχει συμβεί άλλωστε και με επτά από τους δέκα πολιτικούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε και τους άλλους τρεις έχουν βρεθεί, τουλάχιστον προς ώρας, στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και με άλλους μάρτυρες

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης που κινούνται με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν με την εξέταση και άλλων μαρτύρων, οπωσδήποτε της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου όσο και άλλων που έχουν αναφερθεί από τις μέχρι τώρα καταθέσεις ενώ ό,τι αναφέρεται σε πολιτικούς θα αποστέλλεται άμεσα στη Βουλή.

Πάντως είναι σίγουρο ότι πέραν της καταθέσης Ράικου και εκείνη του κεντρικού τραπεζίτη θα αποσταλούν στη Βουλή εν όψει της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER