Παρασκηνιακά Πολιτική

Τι είπε ο Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία, τι θα πει η Φώφη Γεννηματά στο εσωκομματικό της ακροατήριο;

Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο  κ. Τσίπρας τόνισε ότι το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης που έφτασε το 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εδραιωθεί στην Αριστερά και μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική αντιπολίτευση.

Ακόμα δήλωσε ότι η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει. Παράλληλα υπογράμμισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαύσει τα στελέχη του κόμματος, αντίθετα, πρέπει να οδηγήσει στο ξεκίνημα των διαδικασιών για την ανασυγκρότησή του και την εναρμόνισή του με την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τον κ Τσίπρα, η ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών.

«Βασικός στόχος είναι μέχρι, το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή απέκλεισε από την πρότασή του την διατήρηση της σημερινής κατάστασης και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν άλλες δύο επιλογές:

  • το γενικό άνοιγμα με στοιχεία επανίδρυσης του κόμματος
  • η λογική της μετεξέλιξης με την συμπόρευση των δυνάμεων της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η απόφαση στην οποία κατέληξαν όλοι, ήταν ότι αφετηρία της προσσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για την μετεξέλιξή του θα είναι η Κεντρική Επιτροπή του Σεπτέμβρη, αφού στην συνεδρίαση του Σαββάτου θα γίνει η προετοιμασία του ανοίγματος στην κοινωνία με την συγκέντρωση όλων των νέων δεδομένων και των ερωτημάτων που προκύπτουν.

Τώρα στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει προσπάθεια να διαγράφει το ενδεχόμενο νέας εσωκομματικής περιδίνησης και να δώσει το σήμα της δυναμικής επανεκκίνησης για την άσκηση υπεύθυνης και αξιόπιστης αντιπολίτευσης.

Το μήνυμα αυτό θα στείλει και σήμερα  με την ομιλία της στο Πολιτικό Συμβούλιο με την οποία θα απαντήσει ουσιαστικά στις δηλώσεις των κ. Κρεμαστινού και Μαλέλη που προκάλεσε τους πρώτους μετεκλογικούς τριγμούς στο ΚΙΝΑΛ.

Μπορεί το 8% ως εκλογικό ποσοστό να θεωρείται για πολλούς στο ΚΙΝΑΛ, ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ανοδική μεν, επιτυχή δε πορεία του εφεξής, ωστόσο υπάρχουν αρκετά στελέχη που χαρακτηρίζουν …νομοτελειακή την πολιτική -εκτός από την αριθμητική- ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα στον προοδευτικό πόλο.

Οι σχετικοί διάλογοι καταγράφονται σε πολλές κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όπου στελέχη προβλέπουν ότι το δίλημμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να αποκτά βαριά σκιά, η οποία θα διευρύνεται όσο η Κουμουνδούρου προχωρά στον στόχο μετεξέλιξης του πρώην κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: thecaller.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa