Πολιτική

Τι ζητά ο Χρηστίδης για το μεταναστευτικό και τι απαντά για Λαλιώτη και μετεκλογικές συνεργασίες

«Η ΝΔ έχει αποτύχει ως τώρα στην διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Εμείς έχουμε καθαρές θέσεις, ενώ ο Σύριζα λίγο τα μασάει. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού. Γι’ αυτό έχει αλλάξει πέντε υπεύθυνους, γι’ αυτό έκλεισε και άνοιξε ένα Υπουργείο, γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει στους νησιώτες τι πρόκειται να γίνει στα νησιά» σημείωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

«Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής λέμε: Πρώτον καμία νέα δομή στα νησιά μας αν δεν ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις υπάρχουσες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν μπορούμε να πάμε στη Λέσβο, στη Σάμο, στα υπόλοιπα νησιά και να πούμε ότι ανοίγουμε νέες δομές όταν δεν ξέρουν οι άνθρωποι τι θα γίνει με τη Μόρια και τις υπόλοιπες περιοχές. Δεύτερον κλειστά κέντρα με βάση τους διεθνείς κανόνες θα μπορούν να ικανοποιούν τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων για μερικούς μήνες. Εμείς βλέπουμε ορισμένους δήμους που αντιδρούν, αλλά και ορισμένους δήμους που λένε ότι εδώ εάν μας πείτε καθαρές κουβέντες αποδεχόμαστε να φιλοξενήσουμε ανθρώπους γιατί άλλωστε οι Έλληνες όλα τα τελευταία χρόνια και οι δήμαρχοι και η εκκλησία και πολλοί ακόμα έχουν φιλοξενήσει, έχουν δώσει δυνατότητες στους κατατρεγμένους, αυτούς ανθρώπους. Τρίτον ευρωπαϊκή ευθύνη. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μία συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία αυτή, ως κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δώσει τα κλειδιά της διαχείρισης στον κ. Ερντογάν. Σήμερα η Ευρώπη είναι κατώτερη των περιστάσεων. Βλέπετε ο κ. Ερντογάν προκαλεί και σήμερα εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, αφού τα νησιά μας έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών. Αν δεν γίνει ευρωπαϊκό relocation και να πάρει ευθύνες η Ευρώπη και περιμένουν να τα βγάλει πέρα μόνη της η Ελλάδα, δεν θα αντέξει η Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά έχει πάει στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και έχει βάλει τα ζητήματα και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει όλα όσα χρειάζονται. Όσο ακολουθεί τη στρατηγική ενός καλού παιδιού, που περιμένει η Ευρώπη να μας ακούσει, δεν θα μας ακούσει η Ευρώπη»

Ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε για τα όσα γράφτηκαν για τον Κώστα Λαλιώτη ότι θα πάει στο συνέδριο του Σύριζα. «Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τον Κώστα Λαλιώτη ότι θα πήγαινε στο συνέδριο κλπ, επομένως μετά τη δική του διάψευση ανέβασα και αυτή τη φωτογραφία στο instragram γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους αυτούς που έλεγαν όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα».

Παράλληλα τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασιών στις επόμενες εκλογές: «Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Αυτό είναι κάτι πολύ καθαρό και εμείς θα καταθέσουμε τις προοδευτικές μας απόψεις, γιατί θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά, γιατί εμείς θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Δεν θα γίνουμε κανενός συμπλήρωμα και δεκανίκι».

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa