Πολιτική

Τι θα υποστηρίξει απόψε από τα… κάτω έδρανα ο Τσίπρας

Αν και από το στρατόπεδο της Κουμουνδούρου δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους για τα «όπλα» που θα χρησιμοποιήσει το απόγευμα στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται σίγουρο πως θα αναφερθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και τι από όλα όσα είχαν ειπωθεί γίνονται πράξη.

Σύμφωνα με το newpost.gr, έμφαση θα δώσει στα ζητήματα της ασφάλισης και στο “καμπανάκι” που έχει χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για ιδιωτικοποίηση τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική ασφάλιση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σημειώνοντας πως το δημόσιο θα περιοριστεί στην είσπραξη μίας ελάχιστης εισφοράς για μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα ζητήματα της φορολογίας, αλλά και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία.

Οι  ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στα πρόσωπα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση που δείχνουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει κάνοντας λόγο για πολιτικά και δεοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν.

Για τις Πρέσπες και το Μάτι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις τοποθετήσεις σε θέσεις “κλειδιά” του Γιώργου Μαυρωτά, που κατέλαβε τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και είχε ψηφίσει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών και του Κωνσταντίνου Τσουβάλα ως Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης μετά τη σφοδρή κριτική που του είχε ασκηθεί για το Μάτι πέρυσι τον Ιούλιο.

Η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα επιχειρήσει να λειτουργήσει και συσπειρωτικά στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τρίτης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa