Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Τι κάνουν σήμερα οι δυο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο θάνατο του Γρηγορόπουλου;

Δέκα χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μια δολοφονία η οποία οδήγησε στο κάψιμο της Αθήνας και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Δέκα χρόνια από την τραγική στιγμή που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αφαίρεσε την ζωή του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας (δεξιά) και ο Βασίλης Σαραλιώτης / Φωτογραφία: AP Images

Που βρίσκονται όμως σήμερα οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι με τις πράξεις τους πυροδότησαν τα τραγικά συμβάντα του Δεκέμβρη του 08;
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος είναι εκείνος που πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο 15χρονο, βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια καθώς η υπόθεσή του εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό. Πρωτοβάθμια πρέπει να αναφέρουμε πως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού και εκτίει το δέκατο έτος της κράτησής του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος και συνάδελφος του Κορκονέα, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος ήταν παρών στο σκηνικό της δολοφονίας, είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη. Παρόλα αυτά όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους από τις φυλακές Κασσάνδρας το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει καινούργια αρχή και φέρεται να εργάζεται σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ στην περιοχή της Δράμας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, μέχρι και σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την πράξη του.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa