Slider Παρασκηνιακά

Τι λένε τα άστρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα!

To 2020 είναι η χρονιά της σταθεροποίησης των αξιών

  • Γράφει η Αλεξάνδρα Καρτά

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ [4 Μαρτίου 1968]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και ίσως να είχε ξεγελάσει τους επικριτές του με το χαμηλό του προφίλ, ενώ κατ’ ουσία είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σκληρά, έχει αντοχές και ευελιξία στη σκέψη. Το εύρος των δυνατοτήτων του είναι απεριόριστo και ο ιδεαλισμός του ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού. Είναι ένας αρχηγός με υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης, που βλέπει και διαισθάνεται, θεραπεύεται και θεραπεύει, μέσα από μία αυτοβελτίωση στην οποία υποβάλλει συνεχώς τον εαυτό του. Η νοητική και πνευματική του ταυτότητα (με Ερμή στον Υδροχόο) δείχνει την ευστροφία και την καλή διαχείριση του λόγου. Η σύνοδος Άρη – Κρόνου στο ζώδιο του Κριού δείχνει τον τρόπο που μπορεί να διαχειριστεί δύο εξαιρετικά αντίθετες καταστάσεις, αντίθετες δυνάμεις και τις πιο δύσκολες προκλήσεις, με εγκράτεια και καλή κρίση. Το ωροσκόπιό του επίσης μαρτυρά ότι έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερο βαρύ φορτίο, που για εκείνον είναι πρόκληση ζωής, εφόσον το θεωρεί χρέος του και ένα προσωπικό στοίχημα (οπωσδήποτε καρμικό), που φέρει από μικρή ηλικία μέσα του. Έτσι, η επιμονή και το πείσμα που τον χαρακτηρίζουν φέρνουν τους άλλους σε αμηχανία, γιατί έχει γαλουχηθεί αυστηρά και η αξία του ήταν εκείνο που έπρεπε να αποδείξει και όχι μόνο να φανεί.

Το 2020 θα είναι μία αρκετά απαιτητική χρονιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά η πορεία του θα δείξει ότι η σημαντικότητα του χρόνου που εξελέγη πρωθυπουργός είναι –από αστρολογικής πλευράς– η απόλυτη ταύτιση του αστρολογικού χάρτη της Ελλάδας, που έγινε βάση του πρωτοκόλλου του Λονδίνου, στις 3 Φεβρουαρίου του 1830. Έτσι η παρουσία του θα είναι έντονη και καθοριστική για το μέλλον της χώρας. Η άνοιξη του 2020 και οι δύο πρώτοι μήνες του καλοκαιριού, όπως επίσης και ο Οκτώβριος, είναι περίοδοι εντάσεων, πολύ πιθανόν ανασχηματισμού της κυβέρνησης και τεταμένων σχέσεων με τους γείτονες. Η ανάγκη του για ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα, μέσα σε αυτήν την τόσο έντονη χρονιά που έρχεται, θα είναι μία ακόμη πρόκληση για τον πρωθυπουργό της χώρας.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ [28 Ιουλίου 1974]

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει τον Ήλιο του στο ζώδιο του Λέοντα. Η γοητεία που εξασκεί, μέσα από τον λόγο, και η οικία παρουσία του μαγνητίζουν, ενώ η ικανότητά του να κάνει τους άλλους να νιώθουν άνετα μαζί του είναι το στοιχείο που κέρδισε ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού. Ο Δίας, πλανήτης των ευκαιριών και της επέκτασης, στο ζενίθ του ωροσκοπίου του, αναμφίβολα τον τοποθετεί στην ιεραρχία των πολιτικών εξελίξεων. Η Σελήνη του, σε πτώση στο ζώδιο του Σκορπιού, δείχνει τον άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, αλλά κάποιες φορές ο απόλυτος τρόπος να βλέπει τις καταστάσεις και να μη γίνεται εύκαμπτος, στο σωστό ή το λάθος, δείχνει ότι ένα μέρος των ανθρώπων που κάποια στιγμή τον στηρίζουν με πάθος, με το ίδιο πάθος τον εγκαταλείπουν. Και επειδή η Σελήνη σηματοδοτεί την ψυχή, αλλά και τον λαό, οι μεταβολές αυτές έγιναν κάποια στιγμή πολύ εμφανείς κατά τη διάρκειά των κρίσεων στην περίοδο της αρχηγίας του. Στον χάρτη του υπάρχει ένα νεφέλωμα πλανητών στον τομέα των οικονομικών, στο ζώδιο του Καρκίνου. Όταν συγκεντρώνονται πολλοί πλανήτες σε έναν τομέα, αρχίζουν να υπάρχουν δυσκολίες και, στην προκειμένη περίπτωση, οι δυσκολίες προήλθαν στον νευραλγικό τομέα των οικονομικών, που ενώ είχε πολύ καλές προθέσεις, η παρουσία εμποδίων και περιορισμών τον απομάκρυνε από τους αρχικούς του στόχους. Βέβαια, με τον Ήλιο του να έχει μία ιδιαίτερα καλή γωνία με τον Ποσειδώνα, έχει αναμφίβολα καλή διαίσθηση, που την διαθέτουν μόνο οι επιτυχημένοι άνθρωποι σε κάθε τομέα.

Το 2020 για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η χρονιά της αναπροσαρμογής, της προσωπικής ανάπτυξης, μέσα από την εκκαθάριση παλιών καταστάσεων που υπήρξαν τροχοπέδη στις επιδιώξεις του. Είναι η στιγμή που πρέπει να ρίξει τους τόνους και να ανοίξει την προστατευτική ομπρέλα στο γενικό σύνολο, χωρίς προσωπική προβολή, γιατί το 2021 θα δείξει αν οι επιλογές του παρελθόντος ήταν οι σωστές ή όχι.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa