Πολιτική

Τι περιμένει να αποσπάσει σήμερα από τον Κουρτς ο Μητσοτάκης

Την αλληλεγγύη και την ρητή στήριξη που έχει εκφράσει ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες για την Ελλάδα, αναμένεται να επαναλάβει ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατά τις συνομιλίες που θα έχει το απόγευμα στη Βιέννη με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι δύο ηγέτες αναμένεται να επαναβεβαιώσουν και το εξαιρετικό επίπεδο των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  της οποίας, όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει, «η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη», ο αυστριακός καγκελάριος έχει ανακοινώσει την συμπαράστασή του προς την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο, έχοντας δώσει εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, να δρομολογήσει τις αυστριακές υποστηρικτικές παροχές σε συνεννόηση με την ελληνική πλευρά.

«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο Αυστριακός καγκελάριος.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα υποδεχθεί μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας με στρατιωτικές τιμές ο καγκελάριος, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες τους, και κατόπιν η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER