Πολιτική

Τι προβλέπει η τροπολογία για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ

Την τροπολογία που  ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει την εκκίνηση της διαδικασίας εκκαθάρισης εν λειτουργία αλλά και κρατική ενίσχυση της εταιρείας με τα αναγκαία ποσά για την κάλυψη των αναγκών της ειδικής διαχείρισης και για τις λειτουργικές δαπάνες της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης.

«Μεσοπρόθέσμος στόχος είναι η εξυγίανση και συνέχιση της δραστηριότητας εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος και παραγωγής νικελίου στην Ελλάδα, μέσω της αναδιάρθρωσης, χωρίς να σταματήσει η λειτουργία της εταιρείας», αναφέρεται στην τροπολογία.

Στο κείμενο αναφέρεται και η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25%, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών για περιστολή δαπανών.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER