Κόσμος

Τι προκάλεσε το «δολοφονικό» βλέμμα του Ερντογάν σε καστανά!

Όλα έγιναν κατά την βόλτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι είναι κοντά στον λαό, περπάτησε στην Οδό του Πέραν, ενώ σταμάτησε σε έναν πλανόδιο καστανά, για να αγοράσει κάτι να φάει.

Αφού αγόρασε πέντε σακουλάκια με κάστανα, ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πόσα χρωστά. «Τίποτα δεν χρωστάτε πρόεδρε» ήταν η απάντηση του καστανά.

Ο Ερντογάν ωστόσο δεν σήκωνε κουβέντα. «Τι λες τώρα, δεν γίνεται! Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή», είπε ο Τούρκος ηγέτης με το χαρακτηριστικό του ύφος.

Τι να κάνει κι ο καστανάς, είδε κι απόειδε κι αποφάσισε να απαντήσει: «Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες», είπε στον Ερντογάν, ο οποίος έδειχνε μάλλον να εκπλήσσεται δυσάρεστα από την τιμή. «Πόσο πουλάς το κιλό;» ρώτησε τον πλανόδιο πωλητή ο Ερντογάν, για να λάβει την απάντηση «100 λίρες», ενώ στη συνέχεια τον… ξαναρώτησε για την τιμή σαν να μην πίστευε στα αφτιά του. Τελικά, ο «σουλτάνος» έβγαλε χρήματα να πληρώσει, αφού πρώτα έριξε ένα «δολοφονικό» βλέμμα στον πωλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί περίπου 80% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αν και οι 100 λίρες τον κιλό μάλλον ήταν «ειδική τιμή» για τον πρόεδρο, δεν παύει να είναι υψηλή, κάτι που πιθανόν προκάλεσε αυτήν την παράξενη αντίδραση από τον Ερντογάν.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

  • Διαβάστε την εφημερίδα Παρασκήνιο Read more…

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa