Πολιτική

Τι σκέφτονται στη ΝΔ για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση Novartis – Ποια τα «αγκάθια»

Τις επόμενες κινήσεις στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis, μετά την απόφαση για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, που αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εξετάζουν στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή θα αποφανθεί η επιτροπή ότι δεν είναι αρμόδια για να εξετάσει την υπόθεση και αυτή θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη που θα αναλάβει να εξετάσει τις ευθύνες Παπαγγελόπουλου για όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ιωάννης Αγγελής ή θα προχωρήσει στη νομική τους αξιολόγηση με την έκδοση σχετικού πορίσματος προς την Ολομέλεια της Βουλής, που μπορεί να φτάσει μέχρι το ειδικό δικαστήριο.

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι

Τα επόμενα βήματα μελετούνται με προσοχή και όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, με το σενάριο να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη μετά από μερικές συνεδριάσεις της επιτροπής να είναι ισχυρό.

Την έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ πυροδότησε και η αναφορά που έκανε στη δήλωση του ο γραμματέας της, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σημείωσε ότι αρχικά, στο πλαίσιο της επιτροπής, «θα αξιολογηθεί εάν υφίσταται αρμοδιότητα της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα».

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανόν να λειτουργούσε προς την κατεύθυνση της αποφυγής πολιτικών εντάσεων, που εκτιμάται ότι δεν βοηθούν την οικονομία και ταυτόχρονα δεν θα επισκίαζε την θετική ατζέντα της κυβέρνησης, μονοπωλώντας την επικαιρότητα.

Επίσης, δεν θα δώσει την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για ρεβανσισμό και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να παίξει τον ρόλο του ήρωα επιχειρώντας να συσπειρώσει τον πολιτικό του χώρο.

Τι ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι θέλει η υπόθεση να πάει μέχρι τέλους και να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι της σκευωρίας. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και άλλα πρόσωπα που το όνομα τους ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ υπέρ της πλήρους εξέτασης της υπόθεσης μέσω προανακριτικής έχει ταχθεί και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σε περίπτωση που η Βουλή δεν προχωρήσει στην ολοκλήρωση της προανακριτικής ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξει αντίδραση και ποια θα είναι αυτή, ειδικά από τον κ. Σαμαρά. Πάντως, στελέχη της κυβέρνησης που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο σημείωναν στο iefimerida.gr, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει πολλές επαφές και συζητήσεις με τον κ. Σαμαρά για την υπόθεση, που κινούνται στην κοινή παραδοχή ότι υπήρξε σκευωρία.

Διαβάστε ακόμη

Άμεση απάντηση ΝΔ σε Γεροβασίλη – 542 λέξεις χωρίς το όνομα Παπαγγελόπουλος

Novartis: Αυτό είναι το αναλυτικό υπόμνημα του Αντώνη Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Σήμερα στόχος της ΝΔ είναι να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς»

Novartis: Δείτε τις καταθέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Αποκαλύψεις «φωτιά» στην κατάθεση Αγγελή

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa