Πολιτική

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Κεραμέως – Δεν αλλάζει το εξεταστικό σύστημα, παράταση για τα μηχανογραφικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας, έφτασε ακριβώς στην ώρα του, ενώ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το γραφείο της υπουργού όπου έγινε η σύσκεψη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία, με τη συμμετοχή της υπουργού κ. Κεραμέως, της υφυπουργού για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλη Διγαλάκη, καθώς επίσης και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος συνόδεψε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του.

Κατά την υποδοχή ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος όμως στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στις κυβερνητικές προτεραιότητες περιλαμβάνεται μια σειρά στόχων για την Παιδεία, όπως η κατάργηση του ασύλου. «Θα καταργηθεί το άσυλο με το πρώτο νομοσχέδιο της Κεραμέως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το ίδιο υπογράμμισε και η Νίκη Κεραμέως. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Ακόμα, όπως είπε η υπουργός, το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει, αλλά θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», είπε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa