Στο Παρίσι και τη Σύνοδο One Planet για την κλιματική αλλαγή , βρέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Περισσότεροι από πενήντα ηγέτες κρατών βρέθηκαν εκεί προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο.

Μεταξύ των συνέδρων βρέθηκαν και οι Μάικλ Μπλούμπεργκ, Μπιλ Γκέιτς, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σον Πεν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρι Μπράουν.

Στα πλαίσια της συνόδου συναντήθηκαν και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας  Εμανουέλ Μακρόν όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συνόδευσε την ανάρτηση του και μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν η ένθερμη χειραψία του μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα τις παγκόσμιες προσπάθειες για την κλιματική αλλαγή ενώ η Ελλάδα θα βρίσκεται εντός των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μετά το τέλος της συνόδου ο πρωθυπουργός δήλωσε «Η ΕΕ είναι η ατμομηχανή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή. H χώρα μας έχει θέσει ως στόχο να καλύψει το 50% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ ως το 2030».

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε ως «πολύ κακή είδηση» την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από τη Συμφωνία του Παρισιού.

 

 

Σχολιάστε ...