Παρασκηνιακά

Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο διάλογος με τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση, που διήρκησε τέσσερις ώρες, επισημάνθηκε πως η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε ως καταλύτης ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν ουσιαστικό και συντεταγμένο διάλογο με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου προοδευτικού μετώπου.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως το πολιτικό στίγμα που θα δοθεί θα είναι η αντίθεση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά.

Στη συζήτηση τέθηκε και το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα θετικό από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την αποσύνδεση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές, όσο και για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER