Κόσμος

Τον απέπεμψε ο Τραμπ, θέλει να τον προσλάβει ο Ασάνζ…

Την απόλυση του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, γνωστότερου ως FBI, Τζεϊμς Κόμεϊ αποφάσισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν κατάφερε «να ηγηθεί αποτελεσματικά του γραφείου», ωστόσο όμως ο Κομέϊ, εφόσον το θελήσει, δεν πρόκειται να μείνει άνεργος, καθώς ο Τζούλιαν Ασάνζ του πρόσφερε απασχόληση.

Συγκεκριμένα ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «κόσμημα» της επιβολής του νόμου το FBI, και παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι ο Κομέϊ δεν ήταν αρκετά ικανός για να ηγηθεί του γραφείου. .

Στην επιστολή του προς τον Κόμει, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να βρούμε μια νέα ηγεσία για το FBI, που να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης», εκτιμώντας ότι ο πρώην πλέον διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών «δεν ήταν σε θέση να το οδηγήσει αποτελεσματικά».

Την αποπομπή  Κόμει εισηγήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Βρέθηκε αναμεμειγμένος στην έρευνα για το κατά πόσο η χρήση προσωπικού διακομιστή μηνυμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον -ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα- έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Τον Ιούλιο του 2016 ο κ. Κόμεϊ είχε δηλώσει ότι το θέμα πρέπει να κλείσει χωρίς δίωξη, όμως 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές (8 Νοεμβρίου), ανακοίνωσε ότι είχε ανοίξει ξανά την έρευνα διότι είχε βρεθεί μια νέα παρτίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούν την Κλίντον.

Ευκαιρία για νέα καριέρα

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασανζ, αντέδρασε από το λογαριασμό του στο Twitter μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του διευθυντή του FBI.

«Τα WikiLeaks βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να προσφέρουν πρόσληψη στον Τζέήμς Κομέϊ, για να βοηθήσει στην καθοδήγηση του γραφείου στην Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που θα επιθυμούσε να πραγματοποιήσει έρευνα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε ειρωνικά ο δημοσιογράφος ακτιβιστής.

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa