Κόσμος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης Λιγνάδη – Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς πολλά ΜΜΕ έχουν επιλέξει να καλύψουν το γεγονός καθώς επίσης και το ελληνικό #metoo.

Περισσότερα από τρία χρόνια από το κίνημα #MeToo, ο νόμος της σιωπής στην Ελλάδα έσπασε από τη Σοφία Μπεκατώρου δύο φορές Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα, γράφει το γαλλόφωνο RTL για την υπόθεση, περιλαμβάνοντας την είδηση της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη. «Ο 56χρονος υπέβαλε την παραίτησή του στις 6 Φεβρουαρίου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για “τοξικό κλίμα φημών”» αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι New York Times σε άρθρο με τίτλο «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», σημειώνουν ότι είναι ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν κατονομαστεί σε μια καταιγίδα καταγγελιών που συγκλονίζουν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι πιο σοβαρές.

Ο γνωστός θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Euronews που περιλαμβάνει και μια σύντομη αναφορά στην βροχή αποκαλύψεων που έχουν συνταράξει τον χώρο του θεάτρου και του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Το βρετανικό BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρει ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ακόμα η Guardian αναφέρει πως «η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επιφανούς διευθυντή θεάτρου με τις κατηγορίες του βιασμού, η τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο “MeToo” που ξεδιπλώνεται ταρακουνώντας το καλλιτεχνικό κατεστημένο της χώρας».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa