Υγεία

Τον Ηλία Μόσιαλο επέλεξε ο ΠΟΥ για επιστημονικό συντονιστή σε Διεθνή Επιτροπή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέλεξε τον Ηλία Μόσιαλο για την θέση του συντονιστή σε επιτροπή για την υγεία για να επανεξετάσει τις πολιτικές προτεραιότητες και την αναδιάταξη των συστημάτων υγείας υπό το πρίσμα των πανδημιών.

Να σημειώσουμε ότι στην επιτροπή αυτή Πρόεδρος τ θα είναι ο καθηγητής Mario Monti, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Bocconi, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Επιστημονικός Συντονιστής ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Έχω την τιμή να προεδρεύω της νέας πανευρωπαϊκής επιτροπής για την υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε ο καθηγητής Monti. «Αυτή η πανδημία έχει επιδεινώσει τις ανισότητες και τις διαιρέσεις που παραλύουν τις κοινωνίες μας και εμποδίζουν την πρόοδο στην αειφόρο ανάπτυξη. Θεωρώ την απόφαση του ΠΟΥ να συστήσει αυτήν την ανεξάρτητη επιτροπή υψηλού επιπέδου ως προοδευτικό βήμα προς τη διαμόρφωση μιας πιο αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης προσέγγισης για την υγεία και την ευημερία, ως θεμέλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαι χαρούμενος που η Επιτροπή θα μπορέσει να βασιστεί σε έναν Επιστημονικό Συντονιστή του επιπέδου του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, Ιδρυτή και Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Υγείας του LSE». Τα μέλη της επιτροπής επελέγησαν από τον ΠΟΥ σε συνεργασία με τον Μάριο Μόντι.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa