Κόσμος

Τουρκία: Ανοίγει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο «η Τουρκία αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες σε όσους πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Από σήμερα η Τουρκική αστυνομία και η ακτοφυλακή δεν θα εμποδίζουν όσους πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη».

Η χώρα θα αφήνει ελεύθερα τους πρόσφυγες από την Συρία να περάσουν στην Ευρώπη ούτε η αστυνομία αλλά ούτε η ακτοφυλακή της Τουρκίας θα κάνει κάτι για να εμποδίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες να περνούν τα σύνορά της προς την Ευρώπη.

Η κατάσταση αρχίζει και γίνεται πολύ επικίνδυνη μετά από αυτή την τουρκική κίνηση καθώς καταπάτα την συμφωνία με την Ευρώπη. Πάντως όσοι γνωρίζουν καλά η συγκεκριμένη κίνηση θα πρέπει να την εξετάζουμε κάτω από το πρίσμα της πρόσφατης επίθεσης που δέχθηκαν τα τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ απο την Ρωσία και την Συρία και τουλάχιστον 22 στρατιώτες σκοτώθηκαν. Αυτό θα προκαλέσει πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους που είχαν εκτοπιστεί στην περιοχή Ιντλιμπ να κινηθούν πάλι μέσα στα τουρκικά σύνορα διότι η περιοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής.

Αυτοί που γνωρίζουν αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια κίνηση πανικού της Τουρκίας η οποία αποσκοπεί να σύρει την ΕΕ με μέρος της σε ότι έχει να κάνει με την κατάσταση στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στη Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην Ιντλίμπ

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa