Κόσμος

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία τώρα σκέφτεται εάν θα προχωρήσει στην αγορά των F-35

Δημοσίευμα που προκαλεί εντυπώσεις και μπορεί να θεωρηθεί μια προσπάθεια ανασκευής μιας διπλωματικής αποτυχίας, μπορεί εύλογα να χαρακτηρίσει κάποιος το σημερινό άρθρο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.

Αυτό γιατί στο άρθρο αναφέρεται ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά στην αγορά των αμερικανικών F-35 για τον λόγο πως η Τουρκία δεν θέλει να εξαρτιέται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ. Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως ο τουρκικός στρατός μαζί με την προεδρία του υπουργείου Άμυνας θεωρούν ότι η πιο σωστή απόφαση θα είναι να μην αγοράσουν τελικά τα F35 από τους Αμερικανούς. Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η πώληση των αεροπλάνων από την Αμερική, βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας της εμμονής της Άγκυρας να συνεχίσει στην απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι λένε πως μάλλον δεν θέλουν να αγοράσουν κάτι το οποίο δεν τους πουλάνε με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Για να διασκεδάσει ακόμα περισσότερο το κλίμα η εφημερίδα επικαλείται πως τα F-35 (που μέχρι και τώρα στο πρόγραμμα κατασκευής τους συμμετέχει και η Τουρκία) δεν είναι και τόσο καλά και παρουσιάζουν προβλήματα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa