Κόσμος Κύπρος

Τουρκοκυπριακή πρόκληση: Η Αμμόχωστος θα γίνει Λας Βέγκας

Λάδι στην φωτιά του ήδη τεταμένου κλίματος στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται να βάλει ο Τουρκοκύπριος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τατάρ δήλωσε πως «Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων (Αμμόχωστος), η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας». Παράλληλα εξέφρασε το προκλητικό του σχέδιο να καταστήσει την κλειστή πόλη ένα νέο «Λας Βέγκας». Ο Τατάρ θυμήθηκε πως (πριν την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο) παλιότερα τα Βαρώσια και η Αμμόχωστος προσέλκυαν διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρό και η Σοφία Λόρεν. Και τώρα «ονειρεύεται» πως «θα έρθουν και πάλι στα Βαρώσια οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει».

Ακόμα πρόσθεσε πως «το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα οριστεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους.

Τέλος συνέχισε τον παραλογισμό του λέγοντας πως «Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και μπρος δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Το ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του» καταλήγοντας ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν οι δυο κοινότητες να αρχίσουν να μαθαίνουν να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER