Κόσμος

Το «αόρατο» αντιτορπιλικό που παρουσίασε το Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν καθέλκυσε σήμερα 1η Δεκεμβρίου ένα αντιτορπιλικό που ναυπηγήθηκε στην ασιατική χώρα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν ως αόρατο από τα ραντάρ, χάρη στα χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Με μια τελετή η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, το αντιτορπιλικό Sahand -που μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια διάρκειας πέντε μηνών χωρίς να ανεφοδιαστεί- εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν σε μια βάση στο Μπαντάρ Αμπάς, στον Κόλπο.

Στο Sahand μπορούν να προσνηώνονται ελικόπτερα, ενώ το πολεμικό πλοίο διαθέτει εκτοξευτήρες τορπιλών, αντιαεροπορικά πυροβόλα και πυροβόλα κατά πλοίων, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος, καθώς και ικανότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Το σκάφος αυτό είναι το αποτέλεσμα τολμηρού και δημιουργικού σχεδιασμού που βασίζεται στην εγχώρια τεχνική γνώση του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού… και ναυπηγήθηκε με χαρακτηριστικά που το καθιστούν αόρατο», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο υποναύαρχος Αλιρεζά Σεϊχί, επικεφαλής των ναυπηγείων του Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία φτιάχτηκε το αντιτορπιλικό.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ