«Είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον μας οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, εποικοδομητικές, σχέσεις συνεργασίας  και καλής γειτονίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είδε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και το ηχηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και την μακρά συνεργασία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο «αντάλλαξαν μηνύματα» για το Αιγαίο, τα ενεργειακά και το Κυπριακό.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «προϋπόθεση της καλής γειτονίας είναι ο ο έμπρακτος σεβασμός του διεθνούς δικαίου».

Σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ως Νέα Δημοκρατία «υποστηρίζουμε την ανάγκη να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Μητσοτάκης, όπως τόνισε στην δήλωση του, αμέσως μετά από την συνάντηση με τον κ. Γιλντιρίμ, «είμαστε υπέρ της ανανέωσης του νησιού».

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελα και μηνύματα στο τετ α τετ των… μηχανικών Τσίπρα-Γιλντιρίμ

Παυλόπουλος προς Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι η πόρτα της Τουρκίας στην ΕΕ»