Κόσμος

Το θρίλερ τελειώνει: Ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών του Diamond Princess που ήταν σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού

Τελειώνει μετά από παραπάνω από δύο εβδομάδες το θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είναι σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού. Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του Diamond Princess ξεκίνησε.

Όπως αναφέρουν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, μετά από 14 ημέρες καραντίνας, περίπου 500 από τους 3.700 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, αναχωρούν από αυτό. Στο πλοίο έχουν εντοπιστεί 542 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα σε μία εστία έξω από την Κίνα, όμως όσοι δεν έχουν μολυνθεί, αποχωρούν σταδιακά.

Όσοι αποχωρούν από το πλοίο, είναι οι επιβάτες των οποίων οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν αρνητικές, καθώς δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κορονοϊού και δεν είχαν επαφή με φορείς του.

Δύο Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες

Τα 500 περίπου άτομα θα αποχωρήσουν εντός της ημέρας, ενώ η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Όσοι έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας.

Ήδη έχουν επαναπατριστεί περίπου 300 Αμερικανοί πολίτες από το πλοίο το οποίο είναι σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχουν και δύο Ελληνες.

Από τους 500 περίπου θα αναχωρήσουν, οι 200 είναι υπήκοοι Αυστραλίας, οι οποίοι σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες από 56 χώρες. Τελευταίο θα μείνει το πλήρωμα του πλοίου, καθώς αποφασίστηκε να τεθεί εκ νέου σε καραντίνα, μόλις αποβιβαστεί και ο τελευταίος επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa