Πολιτική

Το ΚΙΝΑΛ ζητάει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τις τουρκικές ενέργειες

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το ΚΙΝΑΛ μέσω ανακοίνωσης της Φώφης Γεννηματά ζητάει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τις τουρκικές ενέργειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα οφείλει να αντιδράσει η κυβέρνηση στην νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας, που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας αλλά και την ίδια τη γεωγραφία.

Με συγκεκριμένες κινήσεις. Μεταξύ άλλων να ζητήσει,  η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αμέσως θέση με δήλωση της που θα τονίζει ότι:

(α) Δεν αναγνωρίζει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το διεθνές δίκαιο.

(β) Θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη που αφορά κράτος μέλος της Ένωσης.

Και να ζητήσει από το ΝΑΤΟ  να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή. Να πάρει θέση.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πορεύεται χωρίς Εθνική γραμμή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Γι αυτό επαναλαμβάνω την πρότασή μου για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών άμεσα και καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa