Πολιτική

Το μήνυμα για την Αριστεία που έστειλε ο Παυλόπουλος υποδεχόμενος μαθητές

Με τη φράση ότι «η Αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της Ισότητας, αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί» υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους συμμετέχοντες στις Μαθητικές Ολυμπιακές Ομάδες.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε στην ομιλία του προς τους νεαρούς αριστούχους ότι μέσα από την επιλογή τους απέδειξαν την ίδια την αξία τους και τόνισε ότι αυτή την αξία οφείλουμε και να την αναγνωρίσουμε και να την τιμήσουμε.

«Διότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια της Αριστείας. Της Αριστείας την οποία, όλοι οι άνθρωποι, αλλά ιδίως εμείς οι Έλληνες, πρέπει να την υπηρετούμε κατά τον προορισμό της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έννοια της Αριστείας αναδείχθηκε, για πρώτη φορά, ρητώς σ΄ αυτόν εδώ τον Τόπο, από τον Όμηρο» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το “αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων” είναι κάτι το οποίο ακολουθεί το Ελληνικό Πνεύμα και την Ελληνική Σκέψη. Θέλω, δε, να τονίσω ότι η Αριστεία όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της Ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της Ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική Ισότητα» σημείωσε.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa