Απόψεις Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Το μεγάλο στοίχημα των νέων αυτοδιοικητικών

Μετά τα συγχαρητήρια και τις αναθέσεις των θέσεων, ξεκίνησαν το ταξίδι της νέας αυτοδιοικητικής πορείας και θα κριθούν μετά από τέσσερα χρόνια.

Με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικές ιδεολογικές ταυτότητες, με διαφορετικά προεκλογικά προγράμματα, αλλά με ένα κοινό όραμα, ένα μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών. Να κάνουν έργο, αφήνοντας στην άκρη κομματικές ιδεολογικές γραμμές και προσωπικές σκοπιμότητες.

Με την ανάληψη των καθηκόντων, αρχίζει για αρκετούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα πορεία. Πολύ θα θέλαμε να πούμε ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και όλα μπορούν να λυθούν με σκληρή δουλειά, πίστη και υπομονή. Δυστυχώς όμως τα νέα δεδομένα –αρχής γινομένης από τις συνεχείς τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου– προμηνύουν ότι ειδικά αυτή η τετραετία θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με πολλά εμπόδια και συνεχείς ανατροπές στα μέχρι σήμερα δεδομένα. Η διοίκηση ενός Δήμου, Περιφέρειας απαιτεί ικανότητες manager αλλά και μαέστρου, καθώς όλοι σας καλείστε να συνθέσετε και να ενορχηστρώσετε την καλύτερη σονάτα της καριέρας σας, με πολλές παραφωνίες να διαχειριστείτε. Το εκλογικό αποτέλεσμα σάς έθεσε επικεφαλής στον Δήμο σας, στην Περιφέρεια,αλλά οι μνηστήρες είναι πολλοί και περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να αρπάξουν την «Πηνελόπη» μέσα από τα χέρια σας!

Από την άλλη, οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις και μηδαμινά περιθώρια ανοχής σε λάθη και καθυστερήσεις. Το έργο που υποσχεθήκατε περιμένουν να το δουν να υλοποιείται. Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά, όπως μαρτυρά και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με τις πολλαπλές ανατροπές των φαβορί, ότι οι ψηφοφόροι «περιμένουν στη γωνία» τον κάθε αυτοδιοικητικόγια να τον τιμωρήσουν σε περίπτωση που αθετήσει τα προεκλογικά λεγόμενά του.

Για να είμαστε ρεαλιστές, προφανώς και οι συγκυρίες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να εργαστεί και να υλοποιήσει άμεσα όλα όσα θα ήθελε. Αυτό που θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναιτι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσετε; Ποιος θα είναι ο άσος στο μανίκι σας;

Η πολιτική είναι αγώνας μεγάλων αποστάσεων. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση του κόσμου χτίζονται και κερδίζονται καθημερινά. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος είναι η ουσιαστική, καθημερινή και ανθρώπινη επαφή. Είναι η χειραψία με τον κάτοικο της γειτονιάς, είναι το χτύπημα στην πλάτη στον μικροεπιχειρηματία που πλήττεται, είναι η παρουσία δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη κάθε στιγμή.

Το στοίχημα της υλοποίησης των έργων που υποσχεθήκατε είναι δύσκολο να το κερδίσετε, γι’ αυτό κοιτάξτε να κερδίσετε τους πολίτες, κρατώντας μια συνεχή επαφή μαζί τους και ενημερώνοντας τους καθημερινά για τα πεπραγμένα.

Επιτυχημένος αυτοδιοικητικός είναι ο αυτοδιοικητικόςκοινής αποδοχής από τους πολίτες. Είναι ο αυτοδιοικητικός και της επόμενης τετραετίας και όσων θητειών επιθυμεί.

Διαφορετικά, πείτε το γνωστό «εις το επανιδείν», δίνοντας τη θέση σας στους μνηστήρες.

Από τον γράφοντα το άρθρο,καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους.

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa