Κόσμος

Το Μεξικό «έφαγε» το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες με τρεις τόνους γκουακαμόλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι παραγωγοί  αβοκάντο στο μεξικανικό κρατίδιο Χαλίσκο κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες παρασκευάζοντας την μεγαλύτερη ποσότητα γκουακαμόλε στο κόσμο –περισσότερους από τρεις τόνους για την παρασκευή του οποίου  χρησιμοποιήθηκαν 25.000 αβοκάντο- αναφέρει το Reuters.
Το ρεκόρ σημειώθηκε από 600 μαθητές σχολών μαγειρικής και από 400 συναδέλφους τους από το δήμο Κονσεπσιόν από το Μπουένος Άϊρες.
Το προηγούμενο ρεκόρ παρασκευής σάλτσας γκουακαμόλε κατείχε ο δήμος του Τανσίταρο, όπου είχαν παρασκευαστεί 2,6 τόνοι, τον Απρίλιο του 2013.
Το νέο ρεκόρ συμπίπτει, αφενός, με τις διαπραγματεύσεις για τη Νέα Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), που ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ,  υποσχέθηκε να αλλάξει εμπορικό ισοζύγιο προς όφελος των ΗΠΑ και αφετέρου με τον διπλασιασμό της τιμής του αβοκάντο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της ξηρασίας στην Καλιφόρνια.

Διπλασιασμός  της τιμής του αβοκάντο

Εκπρόσωποι από τις τρεις χώρες της Βόρειας Αμερικής συναντήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού αυτή την εβδομάδα για να διαπραγματευτούν τη νέα NAFTA, η οποία θα περιλαμβάνει διατάξεις κατά του ντάμπινγκ των μεξικανών παραγωγών. Ωστόσο, τα πολυκαταστήματα και τα εστιατόρια του Μεξικού επικρίνουν αυτά τα μέτρα, καθώς θα οδηγούσαν σε αύξηση των τιμών.

Εν τω μεταξύ, λόγω της ξηρασίας που πλήττει την Καλιφόρνια, που είναι η κύρια παραγωγός  αβοκάντο στις ΗΠΑ, τα καταστήματα και τα εστιατόρια πληρώνουν πλέον δύο φορές περισσότερο για αυτό το προϊόν που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αυξάνονται οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη The Citizen´s Voice.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa