Slider Κοινωνία

Το μοιραίο λάθος του serial killer της Κύπρου – Η φωτογραφία που τον πρόδωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Κύπρος από τα φρικιαστικά εγκλήματα του υπολοχαγού Νίκου Μεταξά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τη δολοφονική δράση του. Ύστερα από την ανακάλυψη των δύο σορών και τις άκαρπες -μέχρι στιγμής- έρευνες για να βρεθεί το πτώμα της 6χρονης Σιέρα, οι αστυνομικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ένα ακόμα θύμα: την 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα, επίσης υπηκοότητας Φιλιππίνων, που αγνοείται από τον Δεκέμβριο του 2017.

Τις δύο τελευταίες μέρες οι κυπριακές Αρχές ερεύνησαν εξονυχιστικά το σύνολο των προσωπικών αντικειμένων του 35χρονου με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Μεταξύ των πραγμάτων που εξετάστηκαν ήταν και στικάκια USB, καθώς και σκληροί δίσκοι από υπολογιστές του.

Σε ένα από τα αρχεία του, σύμφωνα με το SigmaLive, βρέθηκε μια φωτογραφία της 29χρονης αγνοούμενης Μαρικάρ.

Η 29χρονη Μαρικάρ που αγνοείται από τον Δεκέμβριο του 2017 και είχε έρθει σε επαφή με τον serial killer

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», η ανεύρεση της φωτογραφίας της Μαρικάρ θεωρείται ως τεκμήριο συμμετοχής του στον πιθανολογούμενο φόνο της, παρότι δεν έχει βρεθεί η σορός της.

Η αστυνομία, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ζήτησε την έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για τον τρίτο φόνο. Το δικαστήριο ενέκρινε το ένταλμα και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, θα αποφασιστεί αν θα εγκριθεί και νέο διάταγμα προφυλάκισης, που να αφορά τη δολοφονία της Μαρικάρ.

Είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί της

Από την ανάλυση στους υπολογιστές του 35χρονου και στα κινητά του τηλέφωνα, σύμφωνα με τον «Πολίτη», προέκυψε ότι ο «Ορέστης» είχε έρθει σε επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, ο 35χρονος είχε επίσης χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνο της 29χρονης, στέλνοντας σε φίλη της ένα παραπλανητικό μήνυμα, που ανέφερε ότι θα επισκεπτόταν τα κατεχόμενα. Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα Φιλιππινέζικα, όμως αποδείχθηκε πως είχε χρησιμοποιηθεί διαδικτυακή υπηρεσία μετάφρασης (Google Translate).

Η καταγγελία από την οικογένεια της Μαρικάρ

Σύμφωνα με το Σίγμα, τόσο η μητέρα της Μαρικάρ όσο και η αδερφή της, αλλά και ο εργοδότης της, υποστήριξαν ότι παρά τις εκκλήσεις τους η κυπριακή αστυνομία δεν ερεύνησε όπως έπρεπε την εξαφάνισή της.

Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι έκαναν τρεις διαφορετικές καταγγελίες για την εξαφάνισή της, δίχως ωστόσο να κινητοποιηθούν επαρκώς οι Αρχές.

Στον ίδιο τόνο, η αδερφή της Μαρικάρ, που μένει μόνιμα στις Φιλιππίνες και από τον Δεκέμβριο του 2017 φροντίζει το παιδί της αδερφής της, ανέφερε ότι χρειάστηκαν προσπάθειες μηνών για να εισακουστεί από την κυπριακή αστυνομία.

Και νέο πιθανό θύμα;

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση, οι κυπριακές Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό μιας 18χρονης κοπέλας από τη Σομαλία που αγνοείται.

Πρόκειται για τη Φατία Αχμέντ (Fathia Ahmed), η περίπτωση της οποίας δεν έχει -ακόμα- συνδεθεί με τη δράση του serial killer «Ορέστη».

Παρά ταύτα, σύμφωνα με το SigmaLive, η κυπριακή αστυνομία θα ελέγξει αν για την υπόθεση της 18χρονης Φατία ακολουθήθηκε πιστά το πρωτόκολλο ερευνών, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύνδεση με τον 35χρονο ίλαρχο.

Να σημειώσουμε ότι ο 35χρονος εξετάστηκε τη Μ. Τρίτη από ψυχίατρο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το πρόσωπο του serial killer της Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa