Περιβάλλον

Το μυρμήγκι «Δράκουλας» είναι πλέον το πιο γρήγορο στη φύση (BINTEO)

Τροπικό έντομο έχει πλέον το ρεκόρ του ζώου με την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωΐκό βασίλειο. Το μυρμήγκι «Δράκουλας», σύμφωνα με επιστήμονες, μπορεί να αρπάξει κάτι με ταχύτητα που φθάνει τα 90 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή πάνω από 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ζωολογίας Άντριου Σουάρεζ του Πανεπιστημίου Ιλινόις, σε σχετική δημοσίευση που έκαναν, στο περιοδικό της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών «Royal Society Open Science», σύμφωνα με τις βρετανικές «Guardian» και «Independent», χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας με ακτίνες Χ, για να καταγράψουν τις κινήσεις του μυρμηγκιού και να δουν τρισδιάστατα την ανατομία του, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς φτάνει σε τόσο γρήγορες ταχύτητες.

Το τροπικό μυρμήγκι «Δράκουλας» (είδος Mystrium camillae), τριγυρίζει και αν συναντήσει κάτι νόστιμο, συνήθως κάποιο άλλο έντομο, όπως έναν τερμίτη, του επιτίθεται, το σκοτώνει και το κουβαλάει ως τη φωλιά του.

Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια ζουν κυρίως στις τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, σε μεγάλες υπόγειες κοινωνίες ή μέσα σε κορμούς μεγάλων δέντρων, για αυτό και σπάνια γίνονται ορατά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa