Πολιτική

Το παράπονο του Αμερικανού Γερουσιαστή στον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν στο Σικάγο, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2015, η οποία συνεχίζεται ως σήμερα.

«H στήριξη που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική», ήταν άλλωστε το μήνυμα που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter.

Κυβερνητικός αξιωματούχος εξάλλου τόνισε πως η στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζεται «σε μια περίοδο που η χώρα ανακάμπτει και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης».

Ο Ντικ Ντέρμπιν υποδέχθηκε με εγκάρδιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή της συνάντησης παρών ήταν και ο Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών 2006-2011. επίσης, διεκδίκησε την έδρα του Μπαράκ Ομπάμα όταν έγινε πρόεδρος.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ντ. Ντέρμπιν (γερουσιαστής του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών -εκ των πιο επιφανών μελών των Δημοκρατικών στη Γερουσία και με επιρροή) είχε ένα… παράπονο να κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αστειεύτηκε ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα με τον Αλ. Γιαννούλια, οι εφημερίδες τότε έγραψαν για επιστροφή του Γιαννούλια στη χώρα του, ενώ δεν ανέφεραν ποτέ το δικό του όνομα.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa