Κόσμος

Το Πεντάγωνο έβγαλε τους Τούρκους πιλότους από τα F-35

Μετά τη προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν προς τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ότι αν δεν ακυρώσουν την παραλαβή των S-400 θα εκδιωχθούν οι Τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ, ήρθε νέο ψήφισμα νόμου στη Βουλή των ΗΠΑ που καλεί τη Τουρκία να ακυρώσει την παραγγελία του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.

Οι Τούρκοι πιλότοι στη βάση της πολεμικής αεροπορίας του Luke δεν πετούν πλέον παρά την απόφαση να συμβεί αυτό στις 31 Ιουλίου. Η απόφαση χαρακτηρίστηκε “λειτουργική παύση”, έτσι ώστε εάν η Τουρκία αποφασίσει να ακυρώσει τη συμφωνία για τους S-400 την τελευταία στιγμή, οι πιλότοι να μπορέσουν να ξαναρχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Εκείνη την ημέρα, εάν δεν ακυρωθεί αυτή η αγορά, οι Τούρκοι πιλότοι θα εκδιωχθούν από τη χώρα, ανέφερε η απόφαση. Όμως τα πράγματα φαίνεται ότι άλλαξαν άρδην και αποφασίστηκε να κοπεί κάθε πρόσβαση των Τούρκων χειριστών στα F-35.

Η εξέλιξη θεωρείται υποτιμητική για την Τουρκία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της καθώς στην ουσία οι Αμερικανοί τους λένε ότι δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη.

Η Άγκυρα δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει, ότι τα δικά της F-35 δεν πρόκειται να φύγουν από τις ΗΠΑ αν δεν κάνει πίσω για τους S-400.

Ένα σενάριο που καλύπτει και τις ΗΠΑ και την Τουρκία είναι μείνουν οι S-400 στα κουτιά, όμως σε αυτή της περίπτωση θίγονται οι Ρώσοι.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa