Μαγειρική

Το πιο γρήγορο γλυκό ψωμί

Αυτή είναι η συνταγή για το πιο γρήγορο και γλυκό ψωμί που δεν θα χορταίνεις και τα υλικά είναι τα εξής:

1 ψωμί
βούτυρο
250γρ. κουβερτούρα
1 μικρό πακέτο κρέμα γάλακτος
παγωτό
ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε 3- 4 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι.

Κόβουμε το ψωμί σε 3 μεγάλα μέρη.

Στη συνέχεια, έχοντας την εσωτερική όψη προς το πρόσωπό μας, χαράζουμε σχεδόν μέχρι το τέλος το κάθε μέρος σε 9 κυβάκια.

Μετά, χύνουμε το βούτυρο πάνω στο ψωμί και το ψήνουμε στο φούρνο για 15′ μέχρι να ροδίσει.

Στο μεσοδιάστημα, λιώνουμε σε μπεν μαρί όλη την κουβερτούρα και όταν είναι ρευστή, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, το βάζουμε σε πιάτο και απευθείας ρίχνουμε τη ζάχαρη και το παγωτό της αρεσκείας μας, ενώ περιχύνουμε την κουβερτούρα και είναι έτοιμο για δοκιμή.

Tips:

Το ψωμί είναι καλό να είναι τετράγωνο σαν αυτό που προορίζεται για τοστ προκειμένου να κοπεί πιο εύκολα.

Αν θέλουμε να είναι λιγότερο παχυντικό, δεν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μες την κουβερτούρα.

Στο γαρνίρισμα, μπορούμε να βάλουμε και τρούφα και φρούτα και μέλι και οποιοδήποτε γλύκισμα ταιριαστό σε εμάς.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa