Πολιτική

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη – Πότε θα γίνουν οι συναντήσεις με Τραμπ και Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο Κυριακή για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου από την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) στη Νέα Υόρκη.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού 

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, o Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Την ίδια ημέρα θα λάβει μέρος στην εκδήλωση των Προέδρων της Γαλλίας, της Κολομβίας και της Χιλής για το πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών σε συνέχεια των πυρκαγιών του Αμαζονίου.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) ενώ επίσης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council. Την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs παρουσία επενδυτών.

Στο Global Business Forum του Bloomberg

Συνεχίζοντας το ταξίδι του στις ΗΠΑ, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο Global Business Forum του Bloomberg. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross παρουσία επενδυτών. Το ίδιο βράδυ θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres, ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Council on Foreign Relations. Τέλος, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων ηγετών με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον την Τρίτη και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντα Μόντι την Πέμπτη.

O πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Έντι Ράμα την Δευτέρα, καθώς επίσης με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, τον Πρόεδρο του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, αλλά και με τον Ζόραν Ζάεφ και την Πρόεδρο της Γεωργίας Σαλόμ Ζουραμπιτσβίλι την Τρίτη.

Διμερείς επαφές Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης

Είναι επίσης προγραμματισμένες διμερείς επαφές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε Μάρκεζ και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπά τη Δευτέρα, αλλά και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν την Τρίτη.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την Πέμπτη και την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντησή του με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο καθώς και σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa