Παρασκηνιακά

Το «πόθεν έσχες» έδειξε ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι υπουργοί της κυβέρνησης

Βουλή - Υπουργικά Έδρανα

Ένα ζευγάρι υπουργών – κυριολεκτικά και μεταφορικά! – αποτελεί το πιο πλούσιο της κυβέρνησης όπως προκύπτει μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες.

Έτσι, μετοχές σε ξένα χρηματιστήρια αξίας περίπου 340.000 δολαρίων δήλωνε μόνη της στο πόθεν έσχες για το 2015 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έχει την αρμοδιότητα για την… ανεργία.

Παράλληλα ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν ήταν τότε υπόχρεος χωριστής δήλωσης, καθότι δεν είχε αναλάβει ακόμη υπουργός Ανάπτυξης, κατείχε χαρτοφυλάκιο με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων! Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε την ίδια χρονιά εισοδήματα 453.429 δολάρια και η Ρ. Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ.

Αμφότεροι προέρχονται από το ίδρυμα Levy, το οποίο επεξεργαζόταν το σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μέσω της εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος.

Σημειωτέον ότι οι καταθέσεις του ζεύγους – στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους – είναι σε δολάρια!

Η Ρ. Αντωνοπούλου διατηρούσε στην Ελλάδα καταθέσεις στο όνομά της 11.400 ευρώ, ενώ κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού (JP Morgan, HSBC και άλλες), τόσο μαζί με τον σύζυγό της, όσο και ο κ. Παπαδημητρίου μόνος του ποσά ύψους 480.154 δολάρια.

Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τμ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300τμ. με 180τμ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950τμ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80τμ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa