Κοινωνία

Το ΣτΕ μείωσε τις ποινές των διευθυντών των φυλακών για τα πάρτυ Ξηρού-Πυρήνων της Φωτιάς

Τους μισθούς έξι μηνών θα καταβάλλουν δύο διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού, τα πάρτυ του Χριστόδουλου Ξηρού και των κατηγορουμένων-κρατουμένων για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.
Το  Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι διευθυντές των φυλακών Ιωάννης  Ανέστης  και   Μαρία Στέφη –διαδέχθηκε τον πρώτο- ζητώντας την ακύρωση της ποινής τους, με δύο αποφάσεις του μείωσε την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού ενός υπηρεσιακού βαθμού που τους είχε επιβληθεί σε πρόστιμο 6 μισθών. Για το ίδιο πειθαρχικό αδίκημα τιμωρήθηκαν   8 αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες, κ.λπ. με ποινή στέρησης αποδοχών 4 μηνών, ενώ άλλοι τόσοι απηλλάγησαν.

Η υπόθεση, που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού που δεν επέτρεψε από 7 ήμερη άδεια, αφορούσε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι το  2013 του Χριστόδουλου Ξηρού με τα μέλη της   Συνωμοσίας  των Πυρήνων της Φωτιάς στην Ε΄ πτέρυγα .

Στις αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρεται ότι επί τρία ολόκληρα  χρόνια (Νοέμβριος   2011 – Δεκέμβριος   2013) ήταν «σύνηθες το φαινόμενο των πολυάριθμων μετακινήσεων» του  Χριστόδουλου  Ξηρού προς την πτέρυγα   των ομοϊδεατών του Πυρήνων της Φωτιάς. Συγκεκριμένα από τον έλεγχο των 16 βιβλίων εισόδου-εξόδου της Α΄ και Ε΄ πτέρυγας προέκυψε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Α΄ πτέρυγα ήταν την 5η Νοεμβρίου 2011 και  παρέμεινε εκεί δύο ώρες.

Υπήρξαν  και μέρες επισκέπτονταν την εν λόγω πτέρυγα, ακόμη και δύο φορές την  ημέρα. Οι επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των Πυρήνων, επιβεβαιώθηκε και από τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων.  Συγκεκριμένα αναφέρεται στις αποφάσεις: «Ο Ξηρός τακτικότατα μετέβαινε και πραγματοποιούσε επισκέψεις στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών, συγχρωτιζόμενος με τους εκεί κρατούμενους … οι δε μεταβάσεις αυτές λάμβαναν χώρα μέσω του αρχιφυλακίου, το οποίο  ήταν ενήμερο και τις επέτρεπε».

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa