Παρασκηνιακά Πολιτική

Το τελευταίο χαρτί που… βγάζει μάτι!

Το «τιτίβισμα» του Αλέξη Τσίπρα  για τα 23 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στο οποίο  υιοθέτησε και τα συνθήματα του, όπως «ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» αλλά και τα περί «μη προνομιούχων» ,  βγάζει μάτι .

Είναι η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, όπως σημειώνει το iefimerida.gr,  να απευθυνθεί στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εκείνους που προσπάθησε να προσεγγίσει, ανεπιτυχώς όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές,  με τις μεταγραφές από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τύπου Στέφανου Τζουμάκα.

Είναι «το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «αλλά και αυτό θα αποδειχθεί μια αυταπάτη» όχι μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις το διαψεύδουν, αλλά επειδή οι ψηφοφόροι έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη στο πως αυτοπροσδιορίζονται στην κλίμακα Δεξιά- Αριστερά, όχι μόνο γιατί τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν χρωματίσει τελείως αρνητικά την έννοια της Αριστεράς, αλλά και γιατί το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν ταιριάζει με τα κλασσικά στερεότυπα της μεταπολίτευσης.

Ο μεταρρυθμιστικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνουν, η εκσυγχρονιστική του ατζέντα, οι ήπιοι, ενωτικοί και συναινετικοί τόνοι που χρησιμοποιεί και η μετριοπαθής του συμπεριφορά, σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας- συν οι υποψήφιοι βουλευτές που έχουν προστεθεί στις λίστες της ΝΔ, με πρόσωπα ακόμα και με αριστερή καταγωγή και ιδεολογία- έχουν ακυρώσει τελείως το αντιδεξιό σύνδρομο και αυτό φαίνεται και από τις εισροές που έχει η Νέα Δημοκρατία, από άλλους χώρους, στα αριστερά της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa