Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Νίκου Δένδια από την πρώτη ώρα: «Είστε τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ως απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά και σε δηλώσεις του νέου υπουργού, Νίκου Δένδια.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία υποστηρίζει τα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της. Όμως θα συνεχίζει να υπερασπίζεται και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού καθώς οι ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει εντάξει ακόμη και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για το μοίρασμα των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες».

Στην ανακοίνωση όμως γίνεται και αναφορά κατά του νέου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Μας παραξενεύουν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νικου Δένδια για όσα είπε σε συνέντευξη του σχετικά με τις νόμιμες δραστηριότητες πραγματοποιεί η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ο τίτλος ’κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης’ στην πραγματικότητα ανήκει στην Ελλάδα. Το ᾽άτακτο παιδί᾽᾽της Ευρώπης είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και μαζί με την Ελλάδα οδηγεί σε αστάθεια την ανατολική Μεσόγειο», τονίζεται.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa