Πολιτισμός

Το υπέροχο Αυγουστιάτικο φεγγάρι με ελεύθερη είσοδο στου αρχαιολογικούς χώρους

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος είναι κοντά και το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια μοναδική εμπειρία.

Έτσι λοιπόν μέχρι και την Πέμπτη 15 Αυγούστου,  ημέρα της Πανσελήνου θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις κυρίως μουσικές συναυλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο γεγονός θα συμμετάσχουν διάσημοι καλλιτέχνες οπού θα προσφέρουν μοναδικές στον κόσμο. Ειδικότερα την Πέμπτη 15 Αυγούστου στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο και θα συμμετάσχουν οι: Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός και η ορχήστρα τους, θα ερμηνεύσουν πολυαγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και όχι μόνο (Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Νταλάρας, Αλεξίου, Σαββόπουλος, κ.ά.).

Την ίδια ημέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές, αλλά και τη φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη.

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa