Κοινωνία

Το χρονοδιάγραμμα του «ξεκλειδώματος» σε μαγαζιά, σχολεία, εστίαση και τουρισμό

Με σίγουρη την παράταση του lockdown ως τις 21 Μαρτίου, το όποιο άνοιγμα θα γίνει από την επόμενη ημέρα.

Ο πρώτος κλάδος που θα ανοίξει στις 22 Μαρτίου θα είναι το λιανεμπόριο, όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το επόμενο βήμα θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων στις 29 Μαρτίου και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της Αριστοτελίας  Πελώνη, προτεραιότητα θα δοθεί στα λύκεια και τα γυμνάσια, ενώ δεν έκανε κάποια αναφορά στα δημοτικά.

Όσον αφορά την εστίαση, στόχος της κυβέρνησης για τον κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από πολλούς άλλους καθώς παραμένει κλειστός για 5 μήνες, είναι να ανοίξει στα μέσα Απριλίου, εφ’ όσον φυσικά το επιτρέπει και η πορεία της πανδημίας. Σύμφωνα με το Mega, πιθανότερες ημερομηνίες είναι είτε η 12η Απριλίου, είτε η 18η του ίδιου μήνα, πράγμα που σημαίνει πως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πριν την περίοδο του Πάσχα. Το άνοιγμα στην εστίαση ωστόσο, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, θα γίνει αρχικά με χρήση μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Ακολούθως, από τον Μάιο, αναμένεται να γίνει σταδιακά και το άνοιγμα στον τουρισμό, που θα δώσει μία τεράστια ανάσα στην οικονομία, ενώ τελευταία φαίνεται να ανοίγουν μπαρ και γυμναστήρια.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa