Κόσμος Σε πρώτο πλάνο

Το Brexit έρχεται και χωρίς συμφωνία

Όπως όλα δείχνουν η Βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια πλήρη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο οι υπουργοί έχουν ξεκινήσει την προπαρασκευή για τα σχέδια ενός Brexit χωρίς επίτευξη συμφωνίας, παρά τις προειδοποίησεις από πολλούς παράγοντες ότι κάτι τέτοιο θα αποβεί κακό για το Ηνωμένο βασίλειο.

Πιο αναλυτικά, τις επιφυλάξεις τους για ένα Brexit χωρίς συμφωνία έχουν εκφράσει το υπουργείο Οικονομικών και το Εσωτερικών, αλλά και από τους κλάδους των τροφίμων και της προμήθειας φαρμάκων όπου και υπάρχει μεγάλος φόβος να παρατηρηθούν ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Παρόλα αυτά όμως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, εμφανίζεται κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Παράλληλα σύμφωνα με τις εφημερίδες Daily Telegraph» και «Independent», τα σχέδια προετοιμασίας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, θα κοστίσουν επιπλέον δύο δισεκατομμύρια λίρες και το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει σύντομα σχέδιο, για το πως αυτό το ποσό θα διανεμηθεί.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa